Az első megvett borászat a Rombauer, amely az egyik legelismertebb chardonnay és sauvignon blanc termelő a Napa-völgyben. A borászatot a korábbi katonai pilóta, Koerner Rombauer és felesége alapította 1980-ban és több mint 300 hektáron, organikusan gazdálkodnak Carneros, Atlas Peak, St. Helena, Calistoga, Sonoma Valley, és Sierra Foothills környékén. A felek az árat nem hozták nyilvánosságra, ugyanakkor azt egyértelművé tették, hogy a borászatban minden pozícióban megmarad az eredeti felállás. A Gallo úgy tekint a Rombauerre, mint egy erős jövőképpel rendelkező borászatra.
Csak pár nap telt el a Rombauer bejelentés után, amikor újabb vásárlásról érkezett hír, amely szintén a fehérboros portfoliót erősíti. Az „áldozat” a szintén Napa-völgyi Massican, amely ha lehet, még nagyobb hal, legalábbis a márkát illetően. Mindössze tizennégy éve alapította Dan Petroski (aki komoly név Napában; képünkön), de ezalatt már kétszer került Massican bor a Wine Spectator TOP100-ba. Mivel az alapító első szakmai éveit Szicíliában töltötte, az olasz fajtákra fókuszál, olyan szőlőket használva, mint a Ribolla Gialla, a Fahlangina, vagy a (Tocai) Fruliano, a világfajták közül pedig a sauvignon blanc-nal futott be karriert. Boraik stílusa pont ellentétes a Rombauerhez képest, hiszen a Massican nem a hagyományos, telt, kaliforniai borokat tűzte ki célul, hanem a friss, ropogós, de tartalmas tételek készítését. A felek abban érdekeltek, hogy az eddig 100 ezer palack alatti éves termelést a Gallo disztribúciós lehetőségei nyomán már 2023-ban 120 ezer környékére emeljék. A Rombauerhez hasonlóan ez esetben is megmarad a teljes vezetés, Dan Petroski pedig ezentúl kizárólag a borkészítésre koncentrálhat.